ANDR

Asociatia Nationala a Detectivilor din Romania, (A.N.D.R) a fost fondata in anul 2000 din initiativa a 24 de membri fondatori (persoane fizice) care sub deviza SEMPER VERITAS (“Intotdeauna adevarul” ), au inteles ca este necesar ca profesia de detectiv particular sa se desfasoare si in Romania conform exigentelor profesionale internationale si sub, neconditionatul, semn al legalitatii.
Profesori universitari, juristi, psihologi, politisti, ofiteri superiori provenind din diferite structuri ale statului, detectivi particulari absolventi ai primei Scolii Nationale de Detectivi, si-au adus contributia voluntara la infiintarea ANDR animati de o singura dorinta: detectivul particular sa ocupe locul sau intre profesionisti.
Continuandu-le initiativa, toti cei care au devenit membri ANDR alcatuiesc astazi o Asociatie profesionala, respectata, care reprezinta cu incredere pe toti cei care i s-au alaturat si o sustin.

Obiectivele ANDR:

-Promovarea profesiei de detectiv particular in conformitate cu prevederile legale si regulile etice profesionale.
-Adoptarea si respectarea de catre toti membri a unui Cod Etic
-Adoptarea si respectarea de catre toti membri a Statutului profesiei de detectiv particular
-Realizarea de parteneriate cu autoritatile publice in scopul realizarii unui climat armonios in cadrul societatii civile.
-Sustinerea in fata autoritatilor publice a intereselor profesionale.
-Constituirea Programului unitar national de pregatire profesionala
-Editarea unor publicattii de specialitate.
-Organizarea de conferinte, seminarii, stagii de pregatire , schimburi de experienta.
-Constituirea cadrului adecvat de incredere si profesionalism necesar celor care apeleaza la serviciile detectivilor particulari membri ANDR
-Incheierea de Protocoale de colaborare , schimburi de informatii cu asociatii si organizatii internationale.

Asociatia Nationala a Detectivilor din Romania este inscrisa in Registrul persoanelor juridice sub nr .PJ/241/2000 , functioneaza ca persoana juridica de drept privat, neguvernamentala, cu caracter profesional, apolitica si fara scop patrimonial, (Ordonanta nr.26/2000 cu privire la asociatii si fundatii.)
Legea nr. 329/2003 si Normele metodologice aprobate prin HG nr. 1666/2004 reprezinta cadrul legal pentru activitatea detectivilor particulari.