Ce reprezintă A.N.D.R ?

NATIONAL ASSOCIATION OF DETECTIVES FROM ROMANIA

Inca din anul 2000  asociatia natiolana a detectivilor din romania a fost infiintata cu ajurotul celor 24 de membri fondatori in vederea protejarii  si reprezentarii intereselor celor mai importante agentii de detectivi din Romania. Aceasta asociatie a contribuit la elaborarea unei legi in domeniu, si crearea unei comunitati profesionale prestigioase in vederea desfasurarii activitatilor detectivistice sub normele legale internationale.

Membru al I.K.D (International Federation of Associations of Private Detectives) are in structura sa agenti si cabinete care functioneaza legal, verificate si recomandate, ce se supun statutului A.N.D.R si Codului de Deontologie profesionala.

Sub deviza SEMPER VERITAS (Intotdeauna Adevarul) ANDR si-a asumat atat promovarea profesiei de detectiv, libera, independenta si autonoma cat si crearea unei structuri  profesionale nationale a tuturor detectivilor particulari din romania.

Scopul principal al Asociatiei Nationale a Detectivilor din Romania consta in reprezentarea, susţinerea şi promovarea intereselor economice, profesionale, sociale si juridice ale membrilor.

In acest context ANDR are in vedere elaborarea şi promovarea programelor de dezvoltare si armonizare a legislatiei romanesti specifice prin afilieri si parteneriate cu structuri similare din Uniunea Europeană.

Pentru a deveni un detectiv particular, o persoana trebuie sa sustina un examen de atestare, organizat conform legii de catre Inspectoratul General al Politiei Romane. Dupa atestare, detectivul particular poate sa-si desfasoare activitatea numai in cadrul unei Agentii de detectivi particulari sau a unui Cabinet individual.

Asociatia Nationala A Detectivilor din Romania este deschis catre primirea de noi membri, in conditiile indeplinirii urmatoarelor cerinte:
  • sa fie prestator de servicii de detectivistica;
  • persoană care este proprietar/partener sau colaborator al unei agenții sub licență.
  • este necesar să existe două recomandări din partea membrilor ANDR.
Pentru a obține calitatea de membru, solicitantul primește un certificat și un numar de înregistrare care atestă că va deveni membru al ANDR.
  • Conferința națională ANDR, o dată pe an
  • Seminar de formare, o dată pe an
  • Școala Internațională de Vară
  • Congrese Internationale

Maria Bumbaru

Preşedinte Executiv A.N.D.R

Detectiv Particular de peste 25 de ani

Supranumită „Doamna” detectivilor din România Maria Bumbaru  deschide orizontul detectivilor prin infiintarea unei asociatii detectivistice impreuna cu alti 24 de investigatori din cadrul Ministerului de Interne ce detine in momentul actual peste 150 de membri, persoane fizice, si peste 25 de societati specializate.

Presedintele Executiv al Asociatia Nationala a Detectivilor, s-a zbatut ca un proiect de lege care stabileste statutul detectivilor particulari si modalitatile de exercitare a meseriei existent inca din 1997 sa fie implementat si in Romania sub normele legislative in vigoare. 

Acest lucru s-a realizat oficial in anul 2003 aparand astfel in Romania o noua meserie in nomenclatorul muncii si anume cea de detectiv particular.

Cu respect si angajament față de regulile etice profesionale Maria Bumbaru creeaza relații strânse si oportunitati de dezvoltare a nisei detectivistice din Romania organizand evenimente cu participanti importanti din toata lumea stabilind astfel aliante europene si internationale cu tari precum Italia, Spania, SUA, Germania, Turcia, etc.

Un astfel de eveniment finantat de membrii asociatiei este “International PI Summer School” ce are loc in fiecare an la Sinaia. 

Legea Nr. 329 privind exercitarea profesiei de detectiv particular

Norme Legislative

Conform Legii nr. 329/ 2003, detectivii particulari isi pot exercita profesia, dupa caz, in cadrul societatilor specializate sau al cabinetelor individuale de detectivi particulari, infiintate conform legislatiei comerciale si care functioneaza in baza licentei eliberate de Inspectoratul General al Politiei Romane…

Contactati-ne